Стара Загора е домакин на държавен турнир по спортна стрелба

Старозагорският клуб по спортна стрелба „Августа 1992“ ще бъде домакин на Държавен турнир с малокалибрено оръжие в събота и неделя.

[ad id=“225664″]

В състезанието ще се включат над 40 стрелци от 7 клуба, във всички възрасти. Надпреварата ще започне в събота. Тогава пред мишените ще застанат участниците на 25 метра с пистолет и в стрелбата с пушка легнал. В неделя, отново на стрелбището в квартал „Лозенец“, предстоят стрелбите на 50 метра с пистолет и с пушка от три положения, легнал, прав и на коляно.

[ad id=“263680″]

В събота предстои и заседание на Управителния съвет на Българския Стрелкови Съюз. „На това заседание ще бъде разгледана възможността през месец юни в Стара Загора да бъде организирано провеждането на Държавното първенство с малокалибрено оръжие.

[ad id=“263680″]

От старозагорският клуб на стрелбището в събота и неделя ще се изявят няколко състезатели – по един на пушка и на пистолет при момчетата, една участничка при момичетата на пистолет, един състезател при юношите с пистолет, на „бърза стрелба“ и трима участници при мъжете.


image0 (9K)