Станишев имал „едно наум“ за предизборна коалиция с АБВ

„Аз не съм виждал какво точно предлагат от АБВ, но с тях човек винаги трябва да има едно наум, защото нека не забравяме, че точно на европейските избори те отцепиха гласове от БСП, демотивираха много хора и три месеца по-късно влязоха в управление с ГЕРБ“.

Това коментира лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти относно евентуална коалиция с АБВ. Председателят на АБВ Румен Петков призова за широка коалиция на предстоящите избори.

Филип Попов, секретар на парламентарната група на „БСП за България“, коментира, че е хубаво човек да се връща към корените си. По думите му, веднъж влязла в сърцето, социалистическата идея трудно излиза оттам. Той допълни, че не само АБВ, а и други извънпарламентарни партии, движения и коалиции имат интерес към коалиция с БСП, което показва, че партията е на прав път

Според Георги Божинов коалиция на БСП е абсолютно необходима. Предизборно трябва да се направи широк съюз на основата на обществените очаквания, за да се осигури такова електорално мнозинство, с което да се реализира нова политика.


image0 (9K)