На среща с ръководството на МВР премиерът Борисов заяви: Не искам да чувам няма пари за бензин или нафта!

Ето какво заяви премиерът Бойко Борисов на Национално съвещание на ръководството на МВР:
„Винаги има още какво да се желае. За съжаление, много работа се свършва, но усещането за работата на полицията е като отидеш да си извадиш някакъв документ. Това, което констатираха проверките, не знам как е допуснато. Ще ги оправим нещата. Там беше кристален израз на безхаберие. 90 тона алуминиеви табели стоят. МВР има 700 души изчислителен център.

[ad id=“225664″]

Откъде накъде държавното електронно обслужване се занимава да ви прави връзката с прокурора и останалите дирекции. Друга дирекция – 1300 души, управлява собствеността. Тормозите гражданите зверски. Лична карта с акт за раждане. Защо ви е този акт за раждане? С по един документ да съхраним, 26 млн. часа харчат хората да се редят по опашка“.

Борисов е категоричен, че с тази административна тежест няма да се прави компромис.

„Пишете в тефтерите и отивате. Всеки ден искам директорите да отиват на по едно гише произволно. Паралелно с това пращаме хората в кафетата на КАТ и там става ужас“, заръча премиерът.

По повод битовата престъпност той допълни, че ще назначават хора, както са поели като ангажимент.

[ad id=“225664″]

„Стигнах до извода, че не трябва да има лимит. Разбира се, да не се мине до другата крайност да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава на ден един патрул. Колкото пари допълнително изразходите, както направих с ин-витрото, директорите носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя отгоре. Думата нямаме пари за бензин или нафта, не искам да я чувам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 милиона лева на година“, добави Борисов.
За проблемите, свързани с протеста на полицаите, насрочен за 5 юли с искане за по-високи възнаграждения.

„Миналата година, скъпи мои, благодарение на това безумие „Белене“, 3 млрд. лева. Вместо да ви дам за униформи и заплати, за Москва заминаха 1,3 млрд. живи лева. Ако не бях дошъл аз, да спра безумието на Драго Стойнев да проуча реактор за „Козлодуй“ за още 10 млрд. лева, с кой щяхте да си говорите? Общо миналата година 2,5 млрд. заминаха за американските централи. Платихме 3,6 млрд. живи пари за КТБ. И службите, и всички други имат вина. Я сметнете как ще изглежда МВР, ако не сме платили тези пари“, призова министър-председателят.

Той увери, че иска да повиши както заплатите на полицаите, така и на военните, и на учителите, но:

„Само че ме задължиха да купувам „Грипени“-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, защото досега никой не плаща“, обобщи Бойко Борисов.

[ad id=“225664″]

Главният прокурор Сотир Цацаров участва в заседанието на ръководството на МВР и също заяви:

„Отчитаме добро взаимодействие с ГДБОП. По отношение на Национална полиция бих казал същото, с едно изключение. Икономическа полиция обаче е в състояние на пълно заспиване и затишие. От предадения ни списък се оказа, че има над 50 дублирания. Трудно можем да бъдем излъгани. Работата на Икономическа полиция е в пълна летаргия“.

Източник: dir.bg


image0 (9K)