Срещата между Путин и Тръмп вдигна хотелските цени в Хелзинки

За руско-американската среща се очаква в града да пристигнат до 2000 души

[ad id=“225664″]

Цените на нощувките във финланската столица Хелзинки скочиха в пъти, след като се разбра, че там ще бъде срещата на президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Очаква се двамата държавни глави да разговарят на 16 юли във финландската столица, но цените в хотелите вече вървят нагоре, съобщава в. „Хелзингин саномат“, цитиран от ТАСС.

В хотелите от веригата Sokos разликата в цената за двойна стая за периода 15-17 юли в сравнение със седмицата преди това достига 200 евро. В други хотели във финландската столица разликата в цените за нощувка през дните на посещението на двамата президента и придружаващите ги делегации и журналисти също е голяма – за 15-17 юли цените са с над 100 евро по-високи, отколкото през предходната седмица.

[ad id=“263680″]

По информация на изданието за някои хотели в Хелзинки, включително от веригата Hilton и Scandic, в момента изобщо няма свободни стаи. Изпълнителният директор на веригата Scandic във Финландия Аки Кяюхки посочи, че възможността за резервиране е ограничена, за да може да има достатъчно стаи за представителите на международните медии. Той допълни, че още идната седмица ще могат да се резервират нощувки. Кяюхки предупреди също така, че с наближаването на срещата между Путин и Тръмп цените на стаите в хотелите ще растат и ще надхвърлят обичайните за юли.

[ad id=“236999″]

Изпълнителната директорка на общинската компания Helsinki Marketing Лаура Аалто заяви, че за руско-американската среща се очаква в града да пристигнат до 2000 души, повечето от които журналисти. По тази причина много от представителите на медиите ще пристигнат още през уикенда преди срещата.


image0 (9K)