Сред целите на ВМРО е увеличение на средната работна заплата до 2500 лв.

На снимката: Антон Андонов – кандидат за народен представител от ПП ,,ВМРО – Българско национално движение‘‘ с №1 в интегралната бюлетина с преференция №102 за 27 МИР Стара Загора

Повече средства за втората година от майчинството и безплатна детска градина, както и безплатни учебници за всяко дете са част от мерките за преодоляване на демографската криза, залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание (мандат 2021-2025 г.).

Наред с това ще отменим Закона за социалните услуги и ще „изчистим“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове, и ще приемем нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли, уверяват от ВМРО-БНД.

От политическата сила предвиждат съкращаване на държавните разходи. За сметката на спестените средства ще продължат и политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи.

В условията на стопанска криза в програмата на ВМРО са залегнали мерки, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за  формиране на спестяванията и инвестициите.

От ВМРО ще работят за повишаване на средната пенсия за страната до 700 лв. Ще настояват за преизчисление на пенсиите на всички българи, които имат изискуем трудов стаж и предвиждат 30% среден ръст на пенсиите до края на мандата. В следващия мандат с участието на ВМРО бедните пенсионери и хронично болни българи ще получат ваучери за лекарства по 70 лв. на месец, а всеки български пенсионер, работещ, студент и ученик ще получи ваучери на стойност 100 лв. за почивка в български курорти.

Сред акцентите в управленската програма е увеличението на доходите на работещите. Една от целите на ВМРО е увеличение на средната работна заплата до 2500 лв. Минималната работна заплата ще бъде увеличавана всяка година по формула, като процент от средната по сектори и региони. Увеличението на заплатите в армията и полицията ще запази темпа от 10% годишно. 

ВМРО ще настоява за въвеждане на необлагаем минимум, за да подкрепи хората с ниски доходи. Ще настояваме и семейното подоходно облагане, което извоювахме за 2021 г., предвиждащо данъчни облекчения за всяко работещо семейство, както следва – 450 лв. за едно дете, 900 – за две, 1350 – за три деца, да стане постоянно и сумите до края на мандата да се увеличат до 600 лв. за едно дете, 1200 лв. – за две и 1800 лв. – за три деца.

Сред законодателните инициативи на ВМРО в 45-то Народно събрание ще бъде изработване на Закон за частния фалит, на Закон за защита правата и интересите на възрастните хора и на нов Кодекс за социално подпомагане.

Ще въведем нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и санкции при неспазване на закона и ще прекратим договорите с т.нар. „американски централи“ в Маришкия басейн, които представляват неправомерна държавна помощ за сметка на потребителите и това ще е предпоставка за намаляване цената на електрическата енергия, категорични са от ВМРО.


image0 (9K)