Средната работна заплата в новоткритият рудник „Ада тепе“ ще бъде 2 700 лева

Пожелавам ви още по-големи заплати, защото работниците са нашето бъдеще. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на първият новоразработен рудник за добив на злато през последните 40 години в България.

На официалната церемония по откриването му в местността Ада тепе над Крумовград присъстваха още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, финансовия министър Владислав Горанов, Рик Хаус, президент и главен изпълнителен директор на фирмата инвеститор „Дънди Прешъс Металс“ и Джонатан Гедман, председател на борда на директорите, пише 24 часа

Министър-председателят допълни, че през 2020 година средната работна заплата в новоткритият рудник ще бъде 2 700 лева. Борисов говори още за благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас. Премиерът каза, че изпълнението на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места. Като пример Борисов посочи ремонитте на пътя от Кърджали до Момчилград и до Крумовград. Вложените средства в инфраструктурата в региона са причина да дойдат големи инвестиции.
Рик Хаус благодари на Бойко Борисов за подкрепата, която „Дънди Прешъс Металс“ е получила при реализирането на проекта в Крумовград.
„Ние работим в страни в целия свят и можем да познаем кога от страна на правителството има усилия за подкрепа на нашата дейност. Смятаме, че България е една чудесна страна за инвестиции и това се дължи на благоприятния инвестиционен климат и на квалифицираните работници. Доказателство за моите думи е успехът, който бележим с нашата мина в Челопеч и открития рудник на Ада тепе“, заяви Рик Хаус.
Той допълни, че проектът в Крумовград е бил припознат от Европейската комисия като случай на най-добра практика в биологично чувствителни райони.


image0 (9K)