Сребърна отборна купа и три медала спечелиха състезателките на СК „Спортна гимнастика“

Със сребърна отборна купа и пет участия в шампионатите на отделните уреди при жените се завърнаха от участието си в Държавния турнир за Купа „Република България“ състезателките на клуба Десислава Тодорова, Стилияна Бижева, Стефани Владева и Диана Тричкова. Проведения държавен турнир по спортна гимнастика в Спортна зала „Строител“ в Пловдив събра клубовете от цялата страна и е контрола за Европейското първенство в Полша. Старозагорската националка Десислава Тодорова спечели 2 сребърни медала в шампионатите на прескок и земна гимнастика и 3 – то място в многобоя. Стилияна Бижева зае 8 място в многобоя.
Отбора кадетки зае 4 – то място отборно , и кадетките Светлана Нед ева ,Деница Маркова и Виктория Драганова участваха в шампионатите на прескок и греда и се класираха на 6 – то място на греда и 7 – мо и 8 -мо място на прескок.
Младата надежда на старозагорския клуб Полина Вангелова зае 5 -то място в многобоя и 4 – то място в шампионата на греда, а Вероника Петкова се нареди в почетната осмица на 7 – но място на прескок. Предстоят лагери на повиканите в националните отбори на девойки и жени Десислава Тодорова и Полина Вангелова.


image0 (9K)