Сребро и бронз за младите лекоатлети на Берое

Два медала спечелиха състезателите на СКЛА Берое на държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години, което се преведе на стадион „Васил Левски“ в София.
За Берое на шампионата участваха 14 състезатели в отделните дисциплини.
При юношите на 400 метра Александър Стайков се класира за финала със  второ време от квалификациите. На във финалното бягане завърши с бронзов медал. Алекс Йорданов и Живодар Костов също участваха на финала и завършиха съответно на пето и шесто място.
В щафетата 4х400 метра юношите на старозагорският отбор спечелиха  сребърен медал. На 400 метра при девойките представителките на Берое Евгения Тодорова и Диана Димитрова заеха съответо шесто и седмо място.В скока на височина Пламена Донева завърши на шесто място с още с четири състезателки, които преодоляха височина от 140 см.

 

В скок на височина Михаил Христов се класира на шесто място.
Този уикенд предстоят държавните първенства по лека атлетика за мъже, жени, момчета и момичета под 16 години във Велико Търново.

„Смятам че класирането на всички, които участваха е добро. Аз специално очаквах да спечелим поне още два медала, но сигурно има обективни причини. Нашият сезон тепърва започва, заяви членът на УС на СКЛА Емилия Драгиева.

[ad id=“218560“]


image0 (9K)