СРАМ! Косово ни изнесе футболна лекция

България загуби от Косово с 2:3 на националния стадион Васил Левски. Срещата беше белязана от два обрата по един в полза на двата отбора, но решаващото попадение бе в българската врата в предпоследната минута на даденото от съдията продължжение на втората част.

Първите минути гостите наложиха висока преса, а футболистите на Красимир Балъков действаха на контраатака. Добра възможност се откри пред Кирил Десподов в деветата минута, но ударът му беше отраззен от вратаря на Косово.

Бързото темпо от началото не се задържа дълго, но все пак Косово успя да излезе напред в резултата след наглед безопасна ситуация. Войвода Центрира в наказателното поле на Николай Михайлов, а там Страхил Попов игра непремерено и отклони топката в краката на Рашица и футболистът на Вердер Бремен разстреля българския страж отблизо.

Продължи да има лек превес в играта и на няколко пъти последното подаване не им посволи да отправят удар, но това все пак се случи в 35-ата минута, когато Целина отправи опасен удар, но топката беше в обсека на Михайлов и той изби.

В следващата атака за България Десподов падна в противниковото наказателно поле, повален от играч в жълто , но сигнал за дузпа не последва.

„Лъвовете“ успяха да изравнят малко преди края на първата част. Глаин Иванов се пребори с двама играчи на Косово и топката стигна до Ивелин Попов, който необезпокоявано премина 10 метра и от дъгата на наказателното поле на Мурич отправи безпощаден изстрел за 1:1.

След почивката българите създадоха две опасни ситуации като при втората Десподов центрира успоредно на голлинията, но Галин Иванов закъсня и не можа да засече топката във вратата.

Това все пак се случи след 180 секунди, когато Неделев центрира от корнер и Кристиян Димитров засече с глава подаването, а ударът му се оказа неспасяем за Мурич. 2:1 за България.

10 минути по-късно, обаче паритета беше възстановен. При центриране таранът на Косово Муричи се възползва от диссинхрона между вратар и защитник на България и отбеляза с глава.

Две минути Муричи отново вкара топката във вратата на Михайлов, но попадението бе отменено поради засада.

Три минути преди края на срещата Рашица – първият голмайстор в мача напредна по левия фланг и отправи подаване по змея, но за щастие на лъвовете Рашани стреля в аут.

После самия Рашица стреля, а ударът отново мина покрай вратата.

Във втората минута на продължението Косово стигна до решително попадение. Познатият сценарий от целия мач – центриране на Рашица този път намери друго главно действащо лице Рашани, който надскочи по-ниския Иван Горанов и реализира с глава за 3:2.

Така България остава на предпоследното място в група „А“ с 2 равни мача и 2 загуби, а Косово се изкачи на втората позиция с 5 точки от 3 срещи.


image0 (9K)