Срамна загуба на Берое срещу Витоша

Отборът на Витоша Бистрица постигна ценна победа в 25-ия кръг в Първа лига и надви като гост Берое с 1:0. По този начин „заралии” продължават да се отдалечават от така желаната трета позиция, а играта им не напомня на стойностния футбол, който Берое предлагаше. Капитанът на Витоша – Четин Садула, бе точен за „бистришките тигри” в 55-ата минута, а попадението сдаде трите точки за отбора край столицата на България.

След мача феновете на Берое поискаха оставката на треньора Александър Томаш.

В 8-та минута Стефан Христов получи топката на дъгата и стреля, но Перниш улови.

В ответната атака Василев нахлу в пеналта и предостави за Бриджидо, който с едно докосване намери Мешка. Той стреля от наказателното поле, но топката мина на метър от гредата.

Минута след това при бърза атака за „Берое“ Бриджидо бе изведен зад отбраната и продължи за Педро, той навлезе в пеналта и стреля по диагонала, но не намери целта.

В 14-та минута Бриджидо открадна топката от своята половина и организира бърза атака за зелените. Португалецът изведе Педро, който стреля, но ударът рикошира и излезе в корнер. Педро центрира от ъгловия удар, а Алкан засече с глава, но топката срещна напречната греда, тупна пред гол линията и бе изчистена.

В 21-та минута сед продължителна атака за „Берое“ Бриджидо центрира в пеналта от фланга, а Камбуров засече топката с глава. Ударът обаче мина на метър от гредата.

Четири минути по-късно Минчев отправи хубав удар от дистанция, но топката мина на сантиметри от горния страничен стълб.

В 33-та минута Минчев центрира в наказателното поле, където Василев игра с глава, но бе неточен.

Минута преди края на първата част Кочилов стреля отлично от пряк свободен удар, но Перниш се прояви със страхотна намеса и изби в корнер.

В 52-та минута Лазаров намери Христов на границата на пеналта и последния стреля по земя, но Перниш улови.

Три минути след това гостите откриха резултата. Садула размени подавания с Христов и получи топката на границата на пеналта, след което овладя и стреля. Топката срещна гредата и влезе в мрежата на Перниш – 0:1.

В 67-та минута Котев получи топката на стрелкова позиция и отправи удар, но Перниш се намеси брилянтно.

В 74-та минута Минчев центрира опасно от фаул в пеналта, но там куп от играчи се разминаха, а Алкан не успя да отправи добър удар на втора греда.

Пет минути след това Маринов стреля чудесно от дъгата, но Василев спаси.

По този начин Берое не съумя да изпревари четвъртия Ботев Пловдив и остава пети с 42 точки. Витоша от своя страна дръпна с четири точки на Септември, но остава 11-и с 25 пункта.


image0 (9K)