Спряха мача на Гришо срещу Вавринка

Григор Димитров и Стан Вавринка ще определят в събота победителя от двубоя от третия кръг на „Ролан Гарос“. Григор отстъпва с 0:2 сета. Мачът беше изключително равностоен, но Димитров отстъпи в тайбрек и на двете части 6:7:(5), 6:7(4). Срещата, която още не е завършила, бе много качествена и равностойна и нейният епилог ще се състои в съботния ден.

 

Мача не започна добре за Димитров, който допусна пробив още в първия гейм. Постепенно Григор стабилизира играта си и успя да върне пробива за 3:3. В седмия гейм Димитров спаси още две точки за нов пробив, а при 5:4 в негова полза дори пропусна сетбол в подаването на Вавринка.

Така се стигна се до тайбрек, където Димитров два пъти първи повеждаше с минибрейк, но Вавринка успяваше да го върне. При 6:5 за швейцареца, той взе за трети път подаването на Димитров за да спечели сета.

Във втората част Григор спаси две точки за пробив във втория гейм. До края на тази част нямаше нови възможности за пробив и пред двамата тенисисти. В тайбрека Вавринка поведе с 2:0 с минибрейк, а след това и с 5:2 с втори такъв. Гришо върна един от загубените сервиси, но при 6:4 Вавринка направи трети мини пробив и взе и втората част.

При този резултат мачът беше прекратен заради тъмнина в Париж и ще бъде доигран утре.

За изиграните два сета Вавринка наниза 13 аса срещу само 1 за Димитров.


image0 (9K)