Справки от ДАНС са намерени в нощно шкафче на Марин Рачев

Справки от ДАНС, които са свързани с купуване на гласове през 2015 година в Пазарджишка област, са били намерени в нощното шкафче на кмета на Септември Марин Рачев, предава 24 часа.

[ad id=“225664″]

Този щрих от разследването обяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Кой е предоставил документите на градоначалника, тепърва ще се изяснява.

Рачев от днес е обвиняем за злоупотреба с обществени поръчки. Повдигнати са му обвинения за 3 престъпления. Пуснат е на свобода срещу гаранция от 250 000 лева.

Разследващите са намерили и тефтер с бележки на кмета, в който той чинно отразявал печалбите от всяка една обществена поръчка, за която прокуратурата има съмнение, че е уредена по „втория начин“. Прокурор Гешев каза, че Рачев е имал предварителна информация, че нещо се готви срещу него от спецпрокуратурата, но тя била недостатъчна.

Като доказателство за това обвинителят посочи намерен лист с опорни точки от втората братовчедка на кмета. В него пишело как Рачев да отговаря на разследващите, когато го разпитват за съмнителните обществени поръчки.

Заедно с него за аферата в общината е обвиняем и мъж, който имал задължението да се грижи за надзора по обществените поръчки в кметството. Той също не е задържан и е пуснат под парична гаранция от 10 000 лева.


image0 (9K)