Спортният директор на Берое Валентин Грудев: Бербатов? Водили сме разговори

Спортният директор на Берое Валентин Грудев гостува в сутрешния блок на ТВ Стара Загора и даде пространно интервю. Предлагаме ви най-интересните акценти от разговора му.

Валентин Грудев първо направи коментар как протече зимната подготовка.
Лично смятам че е готов за подновяване на първенството , мисля че момчетата се подготвиха добре по време на лагера в Белек в Турция. Футболистите изпълняват тактическите указания на треньора Александър Томаш.
Отборът е подготвен и физически.
Разузнали сме добре Септември , гледахме техни мачове в Турция и отиваме в София за победа.

Грудев коментира и трансферите на Хаджиев и Райнов.

– Това интервю което Райнов даде , по скоро няколко изречения от него бяха неуместни при положение че Мартин беше футболисти на нашия клуб но в крайна сметка футболистите си имат глава на раменете , ако така го е чувствал няма какво да коментираме. Казвал съм го и преди че Мартин Райнов винаги е играл мъжки за Берое, но лично ние като спортно – техническо ръководство сме доволни от това , че при положението че по малко от четири месеца оставаха от договора му. Водехме разговори с него, но той искаше да продължи пътя си в друг клуб дали в Левски или чужбина. Но в крайна сметка по -добре за нас беше в случая особено след това интервю и да беше останал нямаше как да му гласуваме доверие.
Относно Камен Хаджиев, там нещата се случиха доста бързо, той самият предпочете да подпише с унгарския клуб, дадоха му доста добри условия. За нас също беше добре от финансова гледна точка този трансфер.

– С тези футболисти които им изтичат договорите водим разговори и смятам че няма да има проблеми да им удължим контрактите, на които естествено ние преценим да предложим нови договори.

Грудев коментира и привличането на Педро Еуженио и защо не беше предложен договор на Гастон Камара.

– Гастон Камар има доста качества, но преценихме че Педро Еуженио е започнат с първенството с нашия клуб и ние познаваме неговите качества. Целите които имаме за този шампионат Педро ще ни е по полезен и затова се спряхме на него.
За Камара съм говорил с агента му и той е подписал договор с Лейсоеш от втора португалска лига и има опция през лятото да се върне в Берое.
Педро е достатъчно амбициран да се докаже и ако можем още един път да го продаден няма да е лошо. В Алтай чисто спортно технически е нямал проблеми, играел е редовно има четири гола и шест асистенции. Но във финансовото отношение нещата не са били добре и са спрели да плащат и на базата че имал три неизплатени заплати той е преценил да си разтрогне договора. Сега чакаме жълтата му карта, която все още я няма, надяваме се. Има си определени срокове ако не я получим ще я изискваме по служебен път чрез ФИФА.
Другото ново попъленние Никита Баранов бързо се вписа в колектива, интелигентно момче, дори вече говори български.

Според Грудев пълен провал ще бъде за Берое ако не може да се класира в първата шестица.
– С оглед на програмата , смятам че българското първенство доста се изравни, особено първите 7-8 отбора, всеки може да бие всеки. Трябва да преследваме до последно третото място.
– Има ли шанс да играе Бербатов в Берое?
– В момента не е картотекиран в отбора, но самото присъствие на Бербатов на лагера в Турция беше в изключителна полза за нашия отбора със съветите, на самите тренировки в които участваше. Самото му присъствие е един голям престиж за Берое. Но аз продължавам да се надявам , естествено може да е в по късен етап от първенството. Говорили сме с Бербатов, но са в сферата на предварителни разговори.

Грудев бе лаконичен за евентуалното привличане на Карлос Охене на стадиона под Аязмото.

– Нещата излизат от нашия официален сайт и там оповестяваме официално новините когато се случат със всеки един футболист. Затова и сега няма да отговоря на този въпрос. Всичко което излиза в медиите донякъде има истина.


image0 (9K)