Спортист №1 на Стара Загора Мариян Димитров мечтае за световната титла по бойно самбо

Състезателят по бойно самбо Мариян Димитров единодушно бе избран за спортист №1 на Стара Загора за 2017 година. Димитров, който спечели бронзови медали на световното и европейско първенство не скри радостта и изненада си след награждаването.
– Искам да благодаря на всички, защото това е едно голямо признание за моя труд. За мен тази година беше доста успешна, натрупах доста постижения в бойното самбо, записах доста важни за мен победи. Изпращам я много благополучно и си пожелавам новата 2018 година да бъде още по успешна, да бъда жив и здрав. Да спечеля световната титла по бойно самбо и да подпиша договор в Америка с една от най- големите организация в този спорт Ю ЕС И, имам менажер който работи по този въпрос. ММА е голям бизнес , индустрия и там хонорарите са доста сериозни. Както знаете  за всеки един спортист са не само високите постижения , но и заплащането също е от значение.

[ad id=“263680″]
Той говори и за бъдещите си цели.

– Главата ми цел е и да подпиша договор в Америка и да пробия в ММА. За следващата година голямата ми цел е да спечеля световната титла по бойно самбо, но все още не е излязъл календарът на световната федерация и не знам кой ще бъде домакин, но го очаквам с нетърпение.
– Борбата е един от най-мъжките спортове, даде ми много дисциплина, уважение към всички около мен. Това е една страхотна база за бойните спортове, така че много ми помага.

Мариян заяви, че досега се е опазил от сериозни контузии.
– Имам страх от тежки контузии , благодаря на Бог че досега нямам такива тежки травми , избягвам ги. В ситуациите които съм бил близо до тях винаги съм се разминавал. Страхът от противника е до момента който се качиш било на ринга или на тепиха. Но когато  се качиш там страхът изчезва , остава само уважението към противника и насторойката и нагласата за битка. И не на последно място да не подценяваш противника , защото ако го направиш тогава стават най-големите грешки.

 


image0 (9K)