Спортистка се отказа от Олимпиадата заради коня си

Какво мислите, кое е по-важно – олимпийският медал пред приятелството?

На този въпрос отговаря холандската шампионка по конен спорт Аделинде Корнелисен. За нея животът и здравето на най-добрия ѝ приятел – коня Парцифал – стои над всякакви световни награди, пише adme.ru.

Ето и историята: Нищо не предвещавало бедата, когато Аделинде и Парцифал пристигнали за учатие в Олимпиадата в Рио де Жанейро. Всичко вървяло по план, докато отровни насекоми не нахапали коня. Главата на бедното животно се подула и той вдигнал висока температура.

Ветеринарите оказали необходимата помощ и скоро конят се почувствал по-добре. А Аделинде така преживявала неговото неразположение, че дори нощувала в конюшнята. като постоянно проверявала състоянието на приятеля си. Благодарение на всичко това Парцифал се вдигнал на крака.

Спортистката не искала да подведе отбора си и започнала състезанията. Но много бързо установила, че конят не е в най-добрата си форма и започнала да се опасява, че по-нататъшното участие на Парцифал може да му навреди сериозно.

Затова тя взела трудното решение да се откаже от надпреварата и да не рискува здравето на Парцифал.

Ето какво написа Аделинде във фейсбук профила си:
Отказах се, за да защитя него. Моят приятел, моят кон дотук е жертвал всичко в живота си за мен и не заслужава да бъде използван. Нищо на света не би ме накарало да рискувам живота на Парцифал… дори и олимпийския медал.“

Превод от руски: ЗАРАТА


image0 (9K)