Според г-н Пламен Иванов най-вероятно замяната ще бъде анулирана

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Стара Загора” брой 19, 1991 г.
Според г-н Пламен Иванов най-вероятно
ЗАМЯНАТА ЩЕ БЪДЕ АНУЛИРАНА

БТА разпространи изявление, според което сградата на все още строящия се, но вече бивш „Партиен дом“ не принадлежи на БСП. Това по всяка вероятност ще доведе до значителни изменения в имуществото на БСП в Стара Загора, защото през месец юли миналата година изпълняващият тогава длъжността председател на изпълнителния комитет Пейчо Денев заменя със заповед партийния дом /на стойност около 10 млн.лв./ за няколко други сгради в града /на обща стойност около 1,5 млн.лв./, които сега принадлежат на БСП.

Обърнахме се към Пламен Иванов, секретар на ВрИК, цитиран от БТА, за повече подробности по този случай. Пред наш сътрудник г-н Иванов заяви:

– След като тази заповед бе открита, ние извършихме проверка на преписката и се оказа, че БСП не притежава документ, с който да легитимира правата си над партийния дом. А аз като арбитър в Държавния арбитраж през 1986 г. съм гледал дела между инвеститора и изпълнителя на обекта, където ми бяха предоставени писмени документи, че сумите за строежа се привеждат от Министерството на финансите. Не е намерен и документ, който да предоставя право на строеж, а съгласно Закона за собствеността, построеното на общинска земя е държавна собственост и принадлежи на общинския съвет като представител на държавата. За мен схемата на смяната е ясна – заменя се една общинска собственост от името на БСП за друга и БСП се легитимира като собственик.

Чрез нашите служители сега сме предприели една предварителна проверка и по всяка вероятност ще се стигне до анулиране на тази заповед. А до ревизията БСП си остава собственик.


image0 (9K)