Според американски генерали руската военна индустрия конкурира “ агресивно“ американската

Американските генерали: войната с Русия ще бъдат бърза, смъртоносна и почти неизбежна.

Старши US военен заяви, че въоръжен конфликт с Китай или Русия е почти гарантиран“. В същото време, според генералите, той ще бъде бърз, смъртоносен, и най-амбициозният в последните 60 години.Това съобщава вестник „The Independent“.

Разглеждайки темата за въоръжена конфронтация на международната сцена, генерал-майор Уилям Хикс отбелязва, че изкуствения интелект, автоматизираните оръжия и различните видове системи за управление ще ускорят потока от бъдещи военни конфликти, съобщава The Independent.

„Скоростта, с която машините ще бъдат в състояние да вземат решения в далечното бъдеще, ще се превърне в предизвикателство към способността ни да ги управляваме. И това ще изисква установяването на нови отношения между човек и машина, “ каза Хикс.

Генералът добавя, че технологичните постижения на Русия и Китай ще принудят Белия дом да се подготви за „военни действия от такава величина, с която американската армия не се е изправяла…“.

От своя страна, заместник-председателят на Съвета на началник-щабовете, генерал-лейтенант Йосиф Андерсън заяви, че Русия „агресивно се конкурира със САЩ във военната сфера“,а това се възприема като заплаха за съществуването на Западната цивилизация.

Началникът на Щаба на американската армия, генерал Марк Мили каза, че тази война е „почти гарантирана“. Той отбеляза също, че противниците на САЩ може да сложат край на американското превъзходство във въздуха, не позволявайки на военноморските сили на САЩ да достигнат до бойното поле.

В допълнение, американците трябва да бъдат подготвени за провеждане на бойни операции в киберпространството, както и борбата със сателитната комуникация и навигационните системи, към които сме свикнали и ги приемаме за даденост, каза Мили.

По-рано, говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби заяви, че Москва ще продължава да „изпраща вкъщи телата на военнослужещите в чували и ще изразходва човешки ресурси“, ако не „спре насилието“ в Сирия“. Според него, в случай на продължаване на военните конфликти, екстремистите могат да се възползват от ситуацията, за да атакуват градовете на Русия. В допълнение се цитира,че “ ще бъдат свалени дори повече руски самолети.“

Руското външно министерство заяви, че Москва не вижда в изявлението на САЩ заплаха от терористични нападения в Русия, а само призив за действие при евентуални бунтове.

В допълнение, след като се появява в западните медии доклада за Сирия, официалният представител на Министерството на отбраната Игор Koнашенков препоръчва Вашингтон да“направи сериозна оценка на възможните последици от такива планове“, и добавя за границите на руските системи ПВО, че мотат да изненадат всички „неидентифицирани обекти“. „

Превод: Зарата


image0 (9K)