Спокойно и безпроблемно започна изборният ден в Мъглиж

Спокойно започна изборният ден в община Мъглиж, където близо 10 000 души избират кмет на частичен вот. Всички 15 секционни комисии са отворили в 7:00 часа при строго спазване на противоепидемичните мерки. За всички членове на комисиите в общината са осигурени предпазни и защитни средства.

Трима представители от различни партии в СИК-ове не са се явили, но това няма да възпрепятства изборния ден, защото те са заменени, увери председателят на ОИК в Мъглиж Зорница Здравкова.

По думите й тепърва започват проверките на място дали се спазват мерките по време на изборния процес. Във всяка секция са поставени ленти, които да указват разстояние от 1.5 м от гласоподавателите. Те се допускат само със защитна маска на лицето, а ако някой няма ще му бъде предоставена на място. За избирателите са осигурени и достатъчни на брой химикали, които пишат в син цвят.

Има създадена предварителна организация и график за дезинфекция на повърхностите през определено време, осигурени са препарати и хигиенни материали.

Изборните помещения ще се проветряват по 5 минути на всеки час.


image0 (9K)