Спират парите от Саудитска Арабия, за да не се превърнат ромите в терористи?

Нужни са законодателни промени за вероизповеданията, за да спре притокът на пари от чужбина и да не ставаме подвластни на чужди интереси. Това каза в „Денят започва“ по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Обсъждали сме в предишния парламент евентуалните промени. Много от държавите в Европа промениха законите си. Целта е да се избегне външното финансиране, което може да допринесе за т.нар. редикализиране. В предстоящите месеци ще имаме промени и у нас. Ако не го направим, ставаме подвластни на чужди интереси“, заяви бившият вътрешен министър, след като водещият Иво Никодимов го пита не се ли притеснява от притока на средства от Саудитска Арабия към ислямистки организации. Въпросът му бе свързан най-вече с ислямизирането на ромите в Пазарджик.
Немалка част от обществото може да бъде приобщена към тези терористични клетки, които създават проблеми в Европа, добавя Цветанов.
Той призна за проблема с циганите в гетата. Интеграцията им не е на добро ниво, заяви парламентарният лидер на ГЕРБ, след като водещият припомни за смъртта на Алекс от Бяла, който отказал да даде цигара на своя убиец. Съболезнования за близките му, заяви Цветанов.

[ad id=“218548″]
„Това обаче повдигна отново въпроса за гетата. Какво е решението?“, попита Никодимов. Този въпрос остана без отговор.
Има немалко представители на неправителствения сектор, които работят в тази насока, заедно с държавата, но резултатите не са така добри, че да я забравим тази тема, каза депутатът. Въобще има ли резултат, прекъсна го водещият.
Интеграцията не е на добро ниво, но това не е проблем само за България, подчерта народният представител и започна да хвали образованите роми, които трябвало да дават пример на агресивните цигани.
„Темата „НДК“ беше повдигната от БСП, ние подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова беше създадена и Комисията за НДК. БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. Те могат да се върнат в политическия мач когато са част от общите цели на българското правителство“, заяви Цветанов.
Той уверява, че минималната работна заплата в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната – 1500 лв.
„Страната ни се движи в позитивен план. С Обединените патриоти работим изключително добре“, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.


image0 (9K)