Спипаха старозагорец с крупна сума пари и промишлени количества марихуана

Над 6 кг марихуана, 10 грама метаамфетамин и други вещи иззеха служители на ОДМВР – Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

[ad id=“225664″]

В петък, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, служители на ОДМВР и РУ – Велико Търново спрели принудително на ул. „Симеон Велики“ в областния град лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 27-годишния Б. П. от Стара Загора, известен на полицията, с когото пътувал 25-годишният М. И. от Враца, предаде Канал 3.

[ad id=“263680″]

При извършените процесуално-следствени действия, в автомобила са установени 7 пакета със зелена листна маса, общо тегло 5 800 грама, която при полеви наркотест реагирала на марихуана.

В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във Велико Търново, където са намерени и иззети още около 800 грама от същото наркотично вещество, 10 грама метамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупна сума пари, мобилни телефони и компютърни конфигурации. Б. П. и М. И. били задържани с полицейска мярка за 24 часа.

[ad id=“236993″]

По случая е започнато досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.


image0 (9K)