От Спешна помощ за състоянието, в което са намерили Милен Цветков

Сигналът за катастрофата, при която загина Милен Цветков, е получен в 18:16 часа в неделя. В 18:19 часа екипът тръгва, а в 18:23 часа е на мястото. Екипът се чувства безкрайно обиден. С риск за живота си са стигнали за 5 минути до катастрофата, заяви пред bTV говорителят на Спешна помощ  Катя Сунгарска.

„Този реанимационен екип е тръгвал за доказан случай на Ковид-19, който е трябвало да бъде извозен за лечение. Линейката е била на няколко метра от централата, били са облечени с предпазни средства”, поясни Сунгарска. По думите ѝ, екипът веднага се пренасочва.

ВИДЕО от катастрофата с Милен Цветков. 6 пешеходци са се отървали на косъм

„На мястото на катастрофата заварват мъж, дълго време не са го познали, в много тежко състояние – в кома. Когато екипът е дошъл, някакви хора са били надвесени над него и са му правили изкуствено дишане. Опитали са да хванат венозен път, но кръвоносните пътища са били колабирали. Опитали са да интубират, но състоянието му не е позволявало и това”, разказа още тя.

„Екипът ни го е заварил по гръб, това не е добре за състоянието, в което е бил. Трябвало да е на една страна, със свит крак”, обясни Сунгарска.

Свидетел: Грешки, минути след катастрофата, погубиха Милен Цветков

Причина за смъртта на журналиста Милен Цветков са травмите, вследствие на удара. Това са заключенията след аутопсията, цитирани от БНТ.

Той е бил с множество наранявания на вътрешните органи. Получил е 4 несъвместими с живота травми. Една от тях е разкъсване на аортата, предизвикала вътрешен кръвоизлив, сочат данните от аутопсията. От удара Милен Цветков е получил тежка гръдна травма. Белите му дробове са били контузени, счупени са били ребрата му от 3-о до 11-о.

Автомобилен ас коментира причината за смъртта на Милен Цветков

Според медици е възможно Цветков да е останал в съзнание до 5 минути. Травмите му обаче категорично са били несъвместими със живота, казаха лекари.

Те посочиха, че за да бъде спасен, е трябвало веднага след удара журналистът да бъде вкаран в операционна, а лекарите да са знаели какво му е…


image0 (9K)