Спецпрокуратурата разпитва премиера Бойко Борисов в момента

Спецпрокуратурата разпитва премиера Бойко Борисов по разследването срещу Пламен Бобоков за търговия с влияние, съобщи 24 часа

Преди дни обвиняемият бизнесмен показа свой SMS до министърпредседателя в опит да докаже, че комуникацията му с управляващите не включва само президентството.
От прокуратурата допълват, че са установили кореспонденция между Бобоков и депутатът от ГЕРБ и областен партиен координатор в Русе Пламен Нунев, и бившият шеф на ГЕРБ в града Росен Даскалов. Те също са призовани.

На 2 юли Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с Бойко Борисов. Темата на разговор била либийският танкер „Бадр“.
Преди това прокуратурата публикува и кореспонденция между Бобоков и лице, записано в телефона му като президент – Румен Радев.
А в друг чат със секретаря на държавния глава Пламен Узунов, русенският бизнесмен лобирал за помилване на осъден в Румъния. Според прокуратурата, Бобоков имал пръст и в назначението на посланика ни в Алжир, като опитал да повлияе и за избора на в Нигерия, предаде „Канал 3“.
По казуса показания даде външният ни министър Екатерина Захариева.

По-късно днес самият Бобоков отново ще бъде разпитан в Националната следствена служба по досъдебното производство за търговия с влияние.

Публикуваме с разрешението на 24 часа.


image0 (9K)