Специалисти от Тракийския университет с безплатен уебинар за педагози

Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учители към Тракийски университет, съвместно с Регионално управление на образованието-Стара Загора, организират безплатен уебинар за педагогически специалисти. Ще бъдат представени платформи и продукти със свободен достъп, подходящи за дистанционно обучение на ученици.

По време на уебинара ще се сподели личен  опит от последните седмици. Ще се представи безплатна платформа и софтуер за провеждане на часове с видео връзка (TeamLink). Ще се сподели опит с платформа за уебинари, която би могла да се използва за синхронно дистанционно обучение на ученици (GoBrunch). Ще бъде направена демонстрация как може дистанционно да се организира тестово изпитване и да се осъществи контрол при неговото провеждане (Google Forms). Всички разглеждани платформи и приложения работят без регистрация за учениците. А учителите могат да използват вече съществуващите си регистрации в Google или Facebook.

Начало на уебинара: 24 март 2020 г. (вторник) от 14.30 ч.

Продължителност: 1 час и 30 минути

За участие в уебинара е необходимо да се последва приложения линк 15 минути преди началния час: https://m.teamlink.co/5210925338

Може да се използва преносим компютър, стационарен компютър, таблет или мобилен телефон. Препоръчват се първите два варианта, защото мобилните устройства ще изискат инсталация на приложение.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на ДИПКУ: http://www.dipku-sz.net/


image0 (9K)