Специализирани полицейски операции в Стара Загора

На 13.12.2019 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност, свързана с кражби на вещи и части от МПС, в хода на която, около 18:40 ч., при опит за кражба на парична сума в размер на 9491 лв. от т.а. „Мерцедес Спринтер“, паркиран в гр. Стара Загора, на ул. „Свещ. Георги Клисаров“, са задържани двама 22-годишни мъже от гр. Стара Загора.

Около 21:25 ч. на същата дата е задържан и 20-годишен мъж, също от гр. Стара Загора.

При последвали процесуално-следствени действия – претърсване и изземване на автосервиз, намиращ се в гр. Стара Загора, са иззети 10 дистроника за леки автомобили „Мерцедес и „Ауди“, голям брой декоративни решетки от леки автомобили, парктроник тръборез, и др. вещи.

Лицата са задържани за срок до 24 часа. С постановление на РП – Стара Загора на две от тях е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по документиране и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.


image0 (9K)