Специализирана полицейска операция за наркотици в Стара Загора разкри…

На 06.11.2019 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества на територията на гр. Стара Загора.

В 18:00 ч. на същата дата в гр. Стара Загора, в кв. „Казански“, е извършена проверка на л.а. „Фолксваген“, управляван от 27-годишен мъж от с. Априлово, общ. Гълъбово и пътник на предна дясна седалка 29-годишен мъж от с. Братя Даскалови, общ. Стара Загора. При извършения личен обиск на горепосочените лица са открити вещества наподобяващи наркотично вещество.

При последвалото претърсване и изземване в лекия автомобил, под предна дясна седалка, е открита полиетиленова торба с дръжки, съдържаща обвита в прозрачно фолио, правоъгълна плочка от бяло на цвят твърдо пресовано вещество – амфетамин с тегло 1007 гр.

Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. С решение на Районен съд – Стара Загора на двамата е наложена постоянна мярка „Задържане под стража“. Работата по случая продължава.


image0 (9K)