Специализираната прокуратура и Агенцията за държавна финансова инспекция проверяват кмета на Русе (ГЕРБ)

След Комисията за борба с корупцията и Агенцията за държавна финансова инспекция проверява кмета на Русе Пламен Стоилов, съобщи Мариян Димитров в съобщение до медиите.

Ето какво гласи цялото съобщение:

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

С ПОСТАНОВЛЕНИЕ от 26.03.2019 г. прокурор от Специализираната прокуратура е отделил материали от съществуваща преписка и е образувал нова преписка, касаеща сключването на договора за концесия за строителство на обекти от Спортен комплекс „Дунав“ – стадион „Дунав“ в гр. Русе. Така образуваната преписка със събрани доказателства от Комисията за борба с корупцията на 04.04.2019 г. е възложена и на Агенция държавна финансова инспекция /АДФИ/ за извършване на проверка, с оглед детайлно проучване на нужните документи, както и извършване на проверка на място за изследване на извършените до момента строителни работи, подобрения и други дейности в обекта на концесия – стадион „Дунав“.

Проверката на АДФИ е част от започналата прокурорска проверка на Специализираната прокуратура срещу кмета на Община Русе Пламен Стоилов за евентуално проявено от него незаконосъобразно бездействие – безстопанственост, съгласно чл. 219 от НК или друго престъпление от общ характер.

Преписката е в резултат на подаден сигнал – тъжба от Мариян Димитров.


image0 (9K)