Спецзвено на прокуратурата с масирана акция в Добрич за „Суджук гейт“

Специализирано звено „Антикорупция“ се намира в Добрич и разпитва всички свидетели, за да можем да съберем бързо доказателства за дейността на депутата Живко Мартинов. Това каза в ефира на bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Имаме информация за оказване на натиск над свидетели по случая. Отправяни са закани и заплахи към тях. Оказван им е и административен натиск. С нас тук са служители от отдела за „Защита на свидетеля“. Искаме да обгрижим свидетелите, за да се успокоят“, разкри тя.

„Медиите направиха публично само едно от престъпленията на Мартинов – това със суджуците, а ние сме образували пет досъдебни производства срещу него. Той се е опитвал да прекрати досъдебно производство срещу извършител на ПТП, като е притискал прокуратура и полиция. Лицата, които в момента свидетелстват срещу него, не са се подали на натиск и за това са били уволнени от полицията. Не е успял да уволни областния прокурор, защото той се назначава от ВСС.

Мартинов е опитал да прикрие бивш зам.-министър на земеделието, който е причинил смъртта на две лица на пътя. Деянията му започват от 2011 година“, допълни Арнаудова. „Нямаме информация суджуците да са достигнали до Бойко Борисов. Живко Мартинов е споделял пред всички, че той е човек на премиера Борисов и всички придобивки са отишли за негово лично ползване“, завърши тя.


image0 (9K)