Спецакция на старозагорската полиция за наркотици залови дилъри и производители

27-годишен мъж от Стара Загора  отглежда голямо количество наркотични растения в три старозагорски села: Богомилово, Люляк и Кирилово.

На 19.07.2016 г. и 20.07.2016 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са ПСД – претърсване и изземване, в дома и прилежащите помещения, обитавани П. Д., на 32 г., от гр. Стара Загора, при които е намерена и иззета полиетиленова торбичка, съдържаща суха, зелена, тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана, а от гараж са иззети отделни листа суха, зелена, тревиста маса, които след при тестване с полеви наркотест също реагират на марихуана. Иззета е и електронна везна. Общото тегло на иззетото наркотичното вещество е 17,9 гр.

П. Д. е задържан за срок до 24 часа. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдено производство.

В хода на провежданата СПО, в гр. Стара Загора, на ул.“Христо Ботев“, е извършена проверка на л.а. „Шкода Октавия“, управлявана от Т. В., на 27 г., от гр. Стара Загора и пътник, Н. П., също на 27 г. от гр. Стара Загора. При извеждането на лицата от автомобила шофьорът е изхвърлил на земята топче, съдържащо зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест, реагира на марихуана.

При последвалото престърсване на автомобила са намерении и иззети електронна везна и суха, зелена, тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на марихуана, с общо тегло 102,5 гр.

При проведени допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че Т. В. е засял 77 бр. растения от вида на конопа на различни места на територията на обл. Стара Загора – 32 броя растения в близост до с. Люляк, 14 броя растения в землището на с. Кирилово и 13 броя растения в дворно място на къща в с. Богомилово.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Т. В. и Н. П. са задържани за срок до 24 часа, като в последствие Т. В. е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение Задържане за срок от 72 часа.

Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


image0 (9K)