Спецакция на полицаи разкри и задържа голяма група телефонни измамници, действали и в Стара Загора

Откриха кой ограби възрастна жена в Стара Загора и взе от нея 10 500 лева. Старозагорски, софийски и великотърновски полицаи разкриха голяма група телефонни измамници.

На 24.02.2017 г. на територията на с. Камен, обл. Велико Търново, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора, Второ РУ – Стара Загора, ГДНП – София и ОДМВР – Велико Търново, e проведена специализирана полицейска операция за установяване и задържане на лица, съпричастни към извършването на телефонни измами.

Извършени са процесуално-следствени действия – претърсване и изземване на три адреса, обитавани от А. А., на 37 г., М. В. на 37 г. и И. И. на 21 г., тримата от с. Камен, общ. Стражица. Намерени са и са иззети 17 мобилни телефона, 16 SIM карти, сумите от 3600 лв., 70 румънски леи, пластики от SIM карти, златни бижута и др.

А. А. ,М. В. и И. И. са задържани за срок до 24 часа. В хода на операцията в ОДМВР – Велико Търново са задържани и пребиваващите временно в къща в с. Камен – М. М., на 26 г. и Н. Н., на 37 г. от гр. Ветово, обл. Русе.

При проведените последващи оперативно-издирвателни мероприятия от служители от сектор ПКП при ОДМВР – Стара Загора и Второ РУ – Стара Загора е установено, че И. И. от с. Камен е извършител на телефонна измама на 14.10.2016 г., при която от възрастна жена в гр. Стара Загора е отнета сумата 10 500 лв., и за която във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. И. И. е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Работата по установяване и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


image0 (9K)