Спецакция на ОДМВР – Стара Загора

На 14.06.2020 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с наркотични вещества, по време на която, около 19:00 ч., на първокласен път І-5, е спрян за проверка л.а. „Форд“, управляван от 24-годишна жена и пътници – двама мъже, на 33 и на 44 години.

При извършените процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, в автомобила са намерени и иззети 2,45 гр. суха зелена тревиста маса – марихуана, и 2,21 гр. бяло кристалообразно вещество – метамфетамин.

При извършено претърсване в жилището, обитавано от 33-годишния мъж, намиращо се в гр. Стара Загора, е намерено и иззето светлокафяво вещество – хероин, 0,63 гр.

В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в жилище, намиращо се в с. Дълбоки, общ. Стара Загора, обитавано от 38-годишен мъж, при което е намерено и иззето 1,61 грама бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, а в двора на къщата се намерени и са иззети общо 29 растения канабис, 27 от които, посадени в кофички.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК и чл.354в, ал.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа, а с постановление на ОП – Стара Загора, на 33-годишения мъж е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа.


image0 (9K)