Спецакция за наркотици в Стара Загора

На 17 август 2016 година на територията на Първо РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, по време на която, около 17.30 часа, е спрян лек автомобил „Фолксваген“ Голф“, управляван от Б. Б., на 25 г., от гр. Стара Загора. В автомобила са пътували лицата: Х. М., на 24 г., и Д. У., на 27 г., и двамата от град Стара Загора.
При последвали ПСД – претърсване и изземване, в дома на Х. М. е намерено и иззето топче, съдържащо кафеникаво, кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е метамфетамин с тегло 1,5 грама; топче, съдържащо белезникаво, прахообразно вещество, за което е установено, че е амфетамин с тегло 7 грама; насипна суха зелена тревиста маса – марихуана с тегло 4 грама и 2 бр. везни.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354″а“ от НК, а Х. М. е задържан за срок до 24 часа. При извършено претърсване и изземване в дома на Д. У., е намерено и иззето найлоново топче с пресовано бяло вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е амфетамин с тегло 2,8 грама. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354″а“ от НК.
Д. У. е задържан първоначално за срок до 24 часа, а по-късно с постановление на РП – Стара Загора му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа. Водачът на МПС е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.
Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


image0 (9K)