Спецакция за наркотици, проведена от ОДМВР-Стара Загора

От служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с наркотични вещества.

На 4 декември около 16.30 ч., в кв. „Кольо Ганчев“ е спрян за проверка л.а. „БМВ“, управляван от 28-годишна жена и пътуваща в автомобила жена на 26 г., двете от Стара Загора. При извършените на място процесуално-следствени действия са намерени и иззети пакетче, съдържащо суха зелена тревиста маса – марихуана, 5,25 гр., и пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество – метамфетамин, 0,85 гр. Срещу 28-годишната жена е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а от НК.

Около 18.30 ч. на същата дата в с. Хрищени е задържан 39-годишния мъж. При извършените процесуално следствени действия – претърсване и изземване в дома и автомобила на лицето, е намерена полиетиленова торбичка, съдържаща 15,32 гр. суха зелена тревиста маса – марихуана.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. На 06.12.2019 г. с определение на Окръжен съд – Стара Загора на мъжа е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


image0 (9K)