Спасителят на намушканата жена изтървал предния влак, за да се окаже във вагона на ужаса

Нападателят се опитва да избяга. Скача от влака, аз по него. Събарям го пак. Той спира и казва: Добре, добре, викайте полиция, разказа в ефира на bTV спасителят на младата жена 25-годишният Петър Бонев.

В съботната вечер Петър изпуснал по-ранния влак за Варна и тръгнал с късния към Стара Загора. Така се озовал в един вагон с 20-годишната Виктория и 19-годишния Пламен. Във влака Бонев пътува със съпругата и детето си, което било неспокойно и не искало да заспи.

Това момиче си спеше във вагона. А момчето беше подпряно и я гледаше постоянно. Мислехме, че са двойка, си спомня Петър. Че нещо се случва в купето на Виктория, той разбира от съпругата си, която чува виковете за помощ.

Гледам – това момче легнало върху нея и само я ръга. Аз го бутам един път, той се изправя и посяга към мен, аз дърпам назад, разказва 25-годишният мъж. Петър търси началника на влака и двамата заедно се връщат в купето.

Петър Бонев е родом от пазарджишкото село Церово. Мечтае да оправи къщата си там. Иска да има здраво семейство. „Това да спасиш човек, това не е геройство, това е човещина”, казва младият мъж.

Стабилно остава състоянието на намушканата с нож жена във влака от Пловдив за Варна. Психиатрична експертиза ще прецени дали нападателят ѝ е съзнавал какво върши в момента на нападението.


image0 (9K)