Сочно пилешко филе със спанак или…вкусният начин вашето дете да заобича спанака

Едно прекрасно и леко ястие, което харесват и малки и големи. Това е един чудесен начин да предложите на децата си спанак и те да си го хапват с удоволствие. Приготвя се бързо и лесно, еднакво добре е за вечеря и за обяд, засищащо е, но пък и диетично. Ето рецептата:

Количеството на продуктите зависи от броя на порциите, които ще приготвите.

[ad id=“225664″]

Необходими продукти: пилешки гърди, спанак, зелен лук и чесън, заквасена сметана, яйца, сирене и кашкавал по избор, сол, черен пипер, масло и зехтин, пресен босилек. Сиренето може да бъде прясно – моцарела или обикновено бяло сирене.

Начин на приготвяне: Почиствате пилешките гърди и леко ги начуквате под найлон. Правите напречни нарези през 1-2 см, овкусявате със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Задушавате  за кратко в масло и зехтин – по равни количества, зелен лук, зелен чесън и на едро накъсан спанак, добавяте черен пипер и пресен босилек. Натрошавате сиренето, настъргвате кашкавала и към тях добавяте разбитите със заквасената сметана яйца.

[ad id=“263680″]

След като спанака изстине, смесвате го с яйцата със сирена- трябва да бъде с гъста консистенция. С лъжичка поставяте от сместа в разрезите на пилешките гърди , нареждате в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсвате със зехтин и малко масло и печете на 180 градуса, в предварително загрята печка. Малко преди да е готово ястието, поръсвате с настърган кашкавал и запичате до златисто. Поднасяте с гарнитура от домати на колелца и листенца босилек.

Да ви е сладко!


image0 (9K)