В София става страшно! Подозират Белязания за отвличането на ВИП сина от „Софавто“!

Един от най-ловките столични играчи, по прякор Белязания, е сред основните заподозрени в отвличането на сина на собственика на „Софавто“ Тони Златков – Адриан.

[ad id=“225664″]

Това разкриха пред БЛИЦ  източници от високите нива на оперативните служби за сигурност. Според тях Белязания е сред преките конкуренти в една от ключовите подизпълнителски дейности в създадената през 1993 г. автокъща – лизинга на луксозни коли. Оперативните данни сочат, че Белязания е факир в сенчестите схеми с лизинговането. Той е въртял игрите си близо 10 години и е ударил в сърцето една от известните столични фирми „Хипо лизинг“.

„Схемата, по която е действал Белязания, е следната – той взима кола, собственост на „Хипо лизинг“, да речем за 120 000 евро. Веднага я препродава за около 100 000 на трето лице с уговорката, че ще покрива месечните вноски до края на периода и активът ще бъде прехвърлен на ползвателя до края на периода. По тази схема е прехвърлил между 170 и 215 автомобила.

По някое време Белязания спира да плаща вноските, естествено, лизингодателят блокира сметката на третото лице и се активизират записаните заповеди по лизинговите договори на физически и юридически лица. Така съвестните купувачи, които уж са купили по-евтино скъпа кола, я плащат двойно, а Белязания остава чист и оперира с техните пари“, припомниха криминалисти пред БЛИЦ.

[ad id=“225664″]

От схемите му са пострадали стотици известни клиенти на „Хипо лизинг“. Самата компания попадна преди около 2 години в бездната на фалита. Натрупаните пачки Стоимен инвестирал в строителство на жилищни сгради и развиване на лихварска дейност. Той е давал заем до 500 000 евро, като имал договорка с мутри да събират вземанията му при забавяне на длъжника.

След проведените операции на МВР и разследванията на прокуратурата Белязания е изваден на светло и много по-трудно дирижира схемите си.

Той се е превърнал в гладна хиена, която хапе парчета месо от конкурентите си. А сред най-богатите от тях е именно Тони Златков.

Какъв по-голям удар за един човек от това да отвлекат най-милото му дете? В разплитането на случая от МВР са решени да впрегнат всички оперативни способи.

[ad id=“236993″]

В полезрението на криминалистите е попаднал и бизнесмен от Разград, който преди време бе подозиран, че е поръчал огнения атентат срещу „Софавто“.

Припомняме, че в средата на април т.г. по автосалона бе хвърлен коктейл „Молотов“, който превърна в пепел четири маркови автомобила за около половин милион лева.

Тогава бе арестуван Никифор Кондев, който спрял да плаща лизинговите си вноски към „Софавто“ за покупка на земеделска техника.

Подозренията тогава не издържаха и след една нощ в килията Кондев бе пуснат на свобода. Облаците около главата на Белязания обаче се сгъстяват със страшна сила. И не е изключено скоро да се предприемат конкретни действия.


image0 (9K)