София се събуди

Нищо, че софиянци се на море, нищо, че студентите са по родните си места или на бригади в Щатите. София се събуди. Още от сутринта пред ВСС се събраха недоволни срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор

Аргументите на протестиращите срещу Иван Гешев са, че в интервюто, което той даде преди два дни за БНТ, е направил недопустими за магистрат политически изказвания. Не е показал политическа независимост и по този начин е нарушил етичния кодекс на магистратите. Нещо, заради което Христо Иванов, в качеството си на председател на „Да, България“ внесе във ВСС искане за започване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев.

Ето какво казва по този повод Христо Иванов, председател на „Да, България“: Не, ние не сме кибер терористи. Ние сме много гневни граждани, които няма да приемат върховната наглост досега, човек като Иван Гешев, погледнете го на хубавата снимка, която сме избрали, да стане главен прокурор. Това е абсолютно недопустимо, затова им казваме – или го оттеглете, или оставка.Оставка! Оставка!

Снимка от мястото на събитието – Николай Табаков – фейсбук


image0 (9K)