София Лорен и нейните тайни за красота

Всяка жена мечтае да остарее като София Лорен – да изглежда страхотно, привлекателна, обаятелна. Какви грижи полага за себе си Лорен и каква е тайната на нейната красота въпреки годините.

Всеки ден София Лорен пие по два литра минерална вода, което допринася за еластичността на кожата, за пречистване на бъбреците и за премахване на токсините.

Тя е убедена, че тези, които пият по-малко количество вода, са обречени на ранна поява на бръчки. „Пийте много течности – съветва тя.

– По този начин ще помогнете на вашата кожа да остане млада и свежа. Освен водата, положителен ефект имат соковете, кафето и чаят. Аз предпочитам минерална вода с резенче лимон. Още в детството ми моята баба ми даваше чаша вода с лимонова кора. Заради жълтия цвят на лимона, тя наричаше напитката „канарче“. Препоръчвам го на всички.“

Всеки ден Лорен яде плодове, предимно ананас, което осигурява на организма витамини и допълнителни течности.

С удоволствие взема контрастен душ, който подобрява циркулацията на кръвта. За поддържане на мускулния тонус и за поддържане на формата на бюста, актрисата редовно се занимава с 10-минутна гимнастика на отворен прозорец. Понякога сутрин добавя няколко кубчета лед във вода и почиства лицето си, което има силно отпускащ ефект. Не е тайна, че студената вода свива порите и тонизира кожата. По този начин очите изглеждат още по-ясни. Все пак за козметични цели не използвайте нито прекалено студена, нито прекалено гореща вода, тъй като това може да навреди на капилярите, а от този недостатък ще се избавите много трудно.

София Лорен е убедена, че горещият въздух е враг на красивата кожа, тъй като я изсушава и води до появата на бръчки. Затова е полезно лицето често да бъде навлажнявано, а в дома да има повече стайни растения, които да насищат въздуха с влага.

На всеки три месеца тя провежда по два разтоварващи организма дни, през които се храни само с пресни плодове и пие натурални плодови сокове без захар. С тази кратка, но ефикасна диета, се почиства храносмилателния тракт и укрепва имунната система.

За да бъде красива, жената се нуждае от продължителен сън – от 9 до 6 часа, но никога не по-малко от 7 часа. По време на съня температурата в помещението не трябва да превишава 17°C, тъй като само при това условие подобрява обмяната на веществата, укрепва нервната система и подготвя организма да посрещне подготвен новия ден. Но разкривайки своите тайни, актрисата подчертава, че преди всичко жената трябва сама да открие красотата в себе си.


image0 (9K)