София и Русе на протест срещу Истанбулската конвенция

Столичани се събират пред Народното събрание и пред НДК

[ad id=“263680″]

Днес от 12,15 ч. пред Народното събрание ще се проведе четвъртият пореден протест на българските граждани срещу ратифицирането на т. нар. Истанбулска конвенция, съобщи Канал 3.

Организаторите се заканват, че няма да се примирят, докато България не оттегли подписа си под конвенцията. „Светът се променя, става все по-трудно хората да бъдат манипулирани. Те отправят апел към управляващите: Осъзнайте се, не извършвайте това национално предателство. Рано или късно народът ще ви потърси отговорност“, предупреждават организаторите.

По-късно през деня от 18 часа пред НДК „Национална съпротива“ организира национално шествие под надслов „Не на истанбулската конвенция“.

[ad id=“218001″]

Организаторите на този протест заявяват, че според българското законодателство, домашното насилие е подсъдно. Затова нямало нужда от такъв документ като Истанбулската конвенция. Единственото от което се нуждаем е работещи институции, подчертават те.

В Русе от 16 ч. също ще се проведе митинг – шествие срещу ратифициране на Истанбулската конвенция. Шествието е организирано от християнската общност в Русе и фондация „Възстанови живот ”.

[ad id=“218548“]

Шествието ще тръгне от паметника на Альоша, през центъра, ще стигне до Община – Русе, където всеки, който иска, ще може да участва в подписка, в която да изрази своето несъгласие с ратифицирането на Истанбулската конвенция.


image0 (9K)