София Бобчева: Диана ще претърпи много драматично развитие в „Скъпи наследници“

Клюкарка, повърхностна, цветна е Диди от Бели Вит, но каква е истинската София Бобчева. Шареното момиче от „Скъпи наследници“ разказва в предаването „Тази сутрин“ по бТВ каква всъщност е тя и как е влязла в ролята си.

[ad id=“225664″]

В сериала на bTV „Скъпи наследници“ актрисата София Бобчева влиза в ролята на клюкарката на Бели Вит. Тя работи в местния магазин, но мечтае за блясъка на столицата. Повърхностна и самонадеяна, Диана постоянно се опитва да убеди гаджето си Чочо (Юлиян Петров), че истинският живот е в София, лъскавите курорти и модерните дрешки.

[ad id=“236993″]
„Много си харесвам ролята, тя е мой тип – цветна, характерна. Не съм играла клюкарка досега. Аз самата не съм клюкарка, но обичам да ми разказват истории, особено когато са тайна“, призна с усмивка младата актриса в студиото на „Преди обед“ и допълни, че за разлика от ролите на нахакани момичета, с които е позната на публиката, в живота тя е притеснителна и неуверена.

София Бобчева разкри още, че в „Скъпи наследници“ Диана ще претърпи много драматично развитие в различна светлина от познатата до момента.

[ad id=“236999″]
Сценичната кариера на София Бобчева започва още в ранното ѝ детство, когато става част от вокална група „Врабчета“ и се прочува с изпълнието на песента „Бански на лалета“. Като малка пътува много заради работата на баща си, който се занимава с авиация. Учи една година в Торонто, където дори получава канадско гражданство. След завръщането си в България кандидатства в театралната академия, където първата година не я приемат, оказва се за късмет, защото при второто кандидатстване е избрана в класа на професор Стефан Данаилов. Там пък неин състудент е водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев.

Любима и до ден днешен за София Бобчева остава ролята в дипломния ѝ спектакъл – „Красива птичка с цвят зелен“, където играе 100-годишна баба и печели наградата за най-добра актриса на академията за випуска си.

На голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ попада още на 16-годишна възраст, когато спешно трябва да смени друга актриса и да научи ролята само за три репетиции. Спомените ѝ от тогава бледнеят, защото стресът е бил голям, но и до ден днешен ѝ се случва да получава паник атаки, преди да излезе на сцена.

[ad id=“238430″]

Като едно от големите си театрални предизвикателства София Бобчева посочва пиесата „Очите на другите“, където ролята изисква да играе гола на сцената.

„Когато не играя, ми става скучно и започвам да се притеснявам за здравето си, страх от всякакви болести, затова предпочитам да съм заета“ – признава София


image0 (9K)