Солени глоби за столичани гласуваха с нова Наредба

Солени глоби ще плащат столичани за вдигане на шум както на открито, така и в частните домове – предвижда новата Наредба за обществения ред, която съветниците гласуваха и приеха почти с пълно единодушие на днешното заседание на Столичния общински съвет.

[ad id=“225664″]

Най-важно за общинските съветници беше регулирането на шума. Ако правим ремонт или слушаме силна музика в часовете между 14 и 16 часа и в часовете между 22 и 8 часа, то ние ще бъдем глобявани със сериозни суми.

Наредбата предвижда и ограничение на местата, където могат да свирят улични музиканти. СО ще решава къде и кога и това ще става само с разрешително.

Новата наредба предвижда и глоба, ако ни измият стъклото на светофар – глобата ще е както за шофьора на колата, който е дал своето разрешение това да се случи, така и за мияча. Хората, събиращи дарения, а и просяците, също подлежат на глоба оттук нататък.

[ad id=“263680″]

Наредбата няма да важи за Нова година – тогава силната музика е разрешена до 12 часа в полунощ. Тогава ще може да се използват и фойерверки, които по принцип са забранени.


image0 (9K)