Тя обикновено се използва за тесто, но също така може да лекува и предотврати множество заболявания и състояния.
Освен това, хората използват сода за хляб като ефективен абсорбатор на миризми и ароматизатор за килими, както и за почистване на цялата повърхност.
Въпреки това, сода за хляб може да се използва и за естетически цели, като може драстично да подобри Вашата красота.

[ad id=“263680″]

1. Бори се с акнето
Содата е ефективно средство за защита срещу акне и пъпки – просто си направете у дома паста с малко вода и я използвайте директно върху акнето, за да се отървете от него.

2. Избелване на зъбите
Вземете любимата си избелваща паста за зъби и се запознайте със съдържанието на етикета – трябва да има сода в нея. Содата за хляб може да избели зъбите Ви, въпреки че тя не трябва да се използва твърде често, тъй като може да увреди емайла им. Използвайки я веднъж седмично е напълно достатъчно.

[ad id=“237001″]

3. Свеж дъх
Ако страда от лош дъх, Вие със сигурност знаете, че тези ментови капки не правят нищо. Те прикриват само основния проблем, но содата за хляб може да премахне лошия дъх ефективно и бързо. Сложете една чаена лъжичка сода за хляб в чаша с вода и разбъркайте, докато се разтвори, след това си направете гаргара с разтвора за дезинфекция на гърлото и устната кухина и премахване на бактериите. Повторете този процес през ден докато постигнете най-добри резултати.

4. За гладка кожа
Ако кожата на ръцете и краката Ви е суха, нанесете смес от сода за хляб, вода и сапун и масажирайте добре, след това изплакнете с топла вода. Това ще хидратират кожата Ви и може също така да се облекчи миризмата при изпотяване.

[ad id=“238430″]

5. Пази косата здрава и чиста
Шампоаните и балсамите, които използваме, не са толкова добри, колкото се рекламира – те обикновено съдържат химикали, които могат да навредят на скалпа и косата. Въпреки това, ако използвате сода за хляб като балсам, ще запазите косата и скалпа здрави и чисти. Просто се уверете, да я използвате само веднъж месечно, докато нивата на рН на сода за хляб са високи.

6.Прави кожата гладка
Напълнете вана с вода и добавете чаша сода за хляб, а след това се потопете в сместа. Така ще неутрализирате бактериите и киселините, които причиняват неприятна миризма на тялото и ще облекчите мазната кожа. Повторете процеса веднъж или два пъти седмично, за да направите кожата си гладка и мека.

[ad id=“218001″]

7.Поддържа ноктите чисти
Смесете 3 части сода за хляб с 1 част вода, за да си подготвите паста, която може да се прилага върху ноктите. Изплакнете след това и ноктите и кожичките ще бъдат по-здрави от всякога

8.Елиминира изпотяването
Содата за хляб може да се използва за направата на естествено DIY дезодорант – просто добавете няколко капки от любимото си етерично масло в 4 супени лъжици сода за хляб и нанесете сместа под мишниците, за да убиете бактериите, които са причина за миризмата. Този естествен дезодорант ще Ви държи свежи в продължение на часове и може безопасно повтаряте използването му, когато е необходимо.

9.Натурален ексфолиант
Включване на сода за хляб в почистването на лицето всеки ден, пази кожата Ви чиста и здрава.

[ad id=“236993″]