Собственикът на подпалената кола тази нощ в Стара Загора: Нямам намерение повече да мълча! Заплашван съм нееднократно!

Както вече съобщи ЗАРАТА, колата на старозагореца Петко Петков, един от хората с активна гражданска позиция по проблемите в Стара Загора и страстен екозащитник, изгоря като факла за минути. Инцидентът става часове след като приключва петият протест в Стара Загора в защита на Национален парк Пирин, в който младият мъж взема дейно участие.

Ето какво разказа той пред медията ни за случилото се:

[ad id=“263680″]

Тази сутрин, в 01:55 часа, работех на компютъра си и изведнъж чух много силен шум, като експлозия. Веднага след това излязох навън и видях кълба дим и лумнали пламъци. По принцип оставям колата си на платен паркинг, но снощи беше пред дома ми, защото смятах днес сутринта да пътувам. В първия момент не знаех как да реагирам, търсих ключовете си сигурно 30 секунди. Нямам друг пожарогасител освен този в автомобила. Докато сляза до долу, колата гореше като факла. Обадих се веднага на пожарната, защото аз нямаше какво да направя. Не можех да спася колата си. Когато пожарникарите я изгасиха, се видя разрез на предния капак, в който явно е налята запалителна течност за по-бързо и по-пълно изгаряне. Те потвърдиха, че ѝ е „помогнато“ да се запали.

На въпроса дали е бил заплашван, Петко Петков отговори категорично:

[ad id=“225664″]

Това не е първото действие срещу мен. Заплашван съм многократно от момента, в който влязох в конфликта за спасяването от застрояване на парк Бедечка. Собственици на терени там са ми изговорили какво ли не, за да не се занимавам повече с казуса. Сега започнахме протестите за парк Пирин. Заплашвали са ме и хора от местната власт, ще бъда конкретен, защото нямам намерение повече да мълча – става дума за добре известен в Стара Загора общински съветник.

И понеже бях убеден, а и стана ясно, след като изгасиха колата, че палежът не е случаен, направих видео, което пуснах в социалната мрежа, каза накрая Петко Петков.

Гледайте ВИДЕО-то ТУК


image0 (9K)