Снощи около 21 часа старозагорец с „Мерцедес“ удари двама млади пешеходци. Единият е мъртъв, другият с опасност за живота

Снощи около 21 часа 59-годишен старозагорец с „Мерцедес“ удари двама млади пешеходци (30 и 27 години). Единият е мъртъв, другият с опасност за живота- с комоцио, фрактура на тазови кости, фрактури на лява подбедрица и лява лопатка

На 11.11.2019 г., около 21:05 ч., по главен път ІІ – 57 ( в участъка между с. Сърнево и с. Могила), в посока изток се е движил л.а. „Мерцедес“, управляван от 59-годишен мъж от гр. Стара Загора. На км. 12+800 е ударил престояващите в южна пътна лента пешеходци на 27 и 30 г. от с. Сърнево, общ. Раднево.

След това, продължавайки движението си в посока изток по пътното платно, е ударил с предната част на автомобила намиращия се в южната лента л.а. „Фолксваген“, управляван от 55-годишен мъж от с. Сърнево, извършващ маневра навлизане на заден ход в крайпътна отбивка.

В следствие на удара на място е починал 30-годишния пешеходец. Другият е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора с комоцио, фрактура на тазови кости, фрактури на лява подбедрица и лява лопатка, с опасност за живота. Водачът на л.а. „Мерцедес“ е в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора с комоцио, без опасност за живота.

И двамата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са нулеви. В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. „в“ от НК.


image0 (9K)