Снежна буря връхлетя Великобритания. Много отложени полети

Снежна буря връхлетя Великобритания.  Обилният снеговалеж  затвори летището в Лутън. Временно са преустановени полетите от летището в Бирмингам. Властите обявиха червен код.
Екипи разчистват пистите и се очаква по-късно летището да бъде отворено. Проблеми с полетите изпитват и на летището в Манчестър и в Белфаст в Северна Ирландия.

[ad id=“263680″]

Най-тежко са засегнати централна Англия, Уелс и части на Шотландия.

Южните части на Англия, включително Лондон, се очаква да бъдат брулени по-късно от силни ветрове със скорост от около 120 километра в час, дъжд и сняг. В югозападна Англия и Уелс 2500 домакинства останаха без ток.

От метеорологичната служба предупредиха, че се очакват сериозни проблеми за обществения транспорт. Гражданите, пътуващи с лични автомобили, особено в северните и централните части на Англия, бяха предупредени да са подготвени за всякакви ситуации, като се снабдят с топли дрехи, храна, вода и медикаменти.

На места в Шотландия и Уелс температурите могат да паднат до минус 14 градуса.

Червен код за опасност обявиха британските власти заради обилните снеговалежи на голяма част от територията на страната. На места снежната покривка достига 28 см., като най-тежко е положението в Уелс.

[ad id=“225664″]

Движението по пътищата, железопътният транспорт и полетите няма да се нормализират до края на деня, съобщи  dir.bg


image0 (9K)