Снежен празник събра деца и техните родители на Бузлуджа

Над 200 деца от различни училища в Стара Загора и техните родители се включиха в първия по рода си Детски зимен празник на връх Бузлуджа. Събитието, част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“, бе открито от Красимира Чахова, зам.- кмет на Община Стара Загора.

Малки и големи се включиха в надпреварата по спускане с шейни, ориентиране, весел крос, семейно сърфиране с лодки и щафетни игри. Празникът беше съпроводен с много веселие и забавни игри, в които участваха всички членове на семействата. Музикален поздрав към участниците поднесоха и децата от детски клуб „Планинарче“.

Зимният празник за децата, проведен сред природата, под връх „Бузлуджа“, е организиран от Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“, с любезното домакинство на туристическо дружество „Орлово гнездо“.

Детският зимен празник положи началото на поредица от събития, организирани от Община Стара Загора, за популяризиране на активен и здравословен начин на живот сред семействата и всички възрастови групи.


image0 (9K)