Смърт чрез обесване за „черната вдовица“ от Япония

Смърт чрез обесване е присъдата, произнесена днес на известната в Япония като „черна вдовица“ Чисако Какехи, съобщиха световните агенции.
Тя бе призната за виновна без смекчаващи вината обстоятелства в убийството на съпруга си и след това на двама свои възрастни любовници, а също и за опит за убийство на друг близък познат, за да получи от него наследство, съобщи dir.bg

Магистратите в Киото подчертаха , че престъпленията са извършени за лична облага и с особен цинизъм. 70-годишната жена не се призна за виновна. Адвокатите й настояваха тя да бъде оправдана, като изтъкнаха, че страда от напредващо старческо слабоумие, и вече обжалваха присъдата.

В решението на магистратите обаче се отбелязва, че убийцата е била напълно вменяема, докато е извършвала престъпленията си, и си е давала сметка какво прави.

[ad id=“255238″]

Какехи се е омъжвала четири пъти. Всичките й съпрузи са умирали при странни обстоятелства, след като са я посочвали за наследница. Правосъдието обаче не успя да докаже вината й в убийствата на първите трима. То съумя да постигне това само в случая с четвъртия, с когото тя бе живяла едва от един месец.

Вече на доста солидна възраст, дамата започнала често да се отбива в бюро за запознанства, където настоявала за срещи със заможни улегнали мъже, най-добре без деца и други близки роднини. Трима от новите й познати направили нови завещания в полза на Какехи. Двама от тях били убити един подир друг, но третият оцелял и точно това станало причина да бъде изобличена.

Следствието твърди, че 70-годишната японка карала мъжете си да вземат хранителна добавка, но всъщност им пробутвала ампули с цианид. Разследващите открили множество следи от тази отрова в личните й вещи.

Най-малко 10 познати на „черната вдовица“ са починали при странни обстоятелства.

[ad id=“225664″]

Общата стойност на наследствата, получени от Какехи, достига 1 милиард йени (почти 9 милиона долара).


image0 (9K)