Смърт на футболен мач. Млад съдия колабира и почина

На истински ужас станаха свидетели зрителите на футболния мач между Олуис Реди и Ориенте Петролеро от първенството на Боливия. Само минута след началото на второто полувреме съдията Виктор Уго Уртадо колабира на терена в безсъзнание.

Играчите и лекарските екипи на двата отбора веднага се втурнаха към него и му направиха изкуствено дишане. След няколко минути 31-годишният рефер беше качен в линейка и откаран в болница, където медиците не успели да се преборят за живота му.

Лекарят на Олуис Реди Ерик Косцинер обясни, че Уртадо е получил един инфаркт на терена и втори при пристигането в болницата. За да бъде ужасът пълен, свидетели на трагедията станаха не само присъстващите на стадиона в град Ел Алто, но и всички зрители по телевизията, тъй като срещата беше излъчвана директно.

Стадионът в Ел Алто е разположен на около 3900 метра надморска височина в Боливийските Алпи. Това е един от стадионите в света, които се намират на най-голяма височина и се ползват за официални мачове.

„Няма да бъде много умно, ако твърдим, че инфарктът е причинен от високото физическо натоварване на голяма надморска височина“, коментира президентът на Олуис Реди Фернандо Коста Ефе.

Домакините от Олуис Реди спечелиха с 5:0 мача от 25 кръг на шампионата Апертура в Боливия. Тимът от Ел Алто е осми в класирането с 30 точки, на четири зад седмия Ориенте Петролеро. Лидер е Боливар с 54.


image0 (9K)