Рязко се увеличиха жертвите на новия коронавирус в Италия, първи смъртен случай във Великобритания

Рязко се увеличиха жертвите на новия коронавирус в Италия. През последното денонощие там са починали 41 души. Броят на смъртните случаи достигна 148. Заразени са близо 3900 души.

Регистриран е първи смъртен случай от инфекция с новия коронавирус във Великобритания, съобщава Би Би Си. В град Рединг е починал възрастен човек, който е имал и други здравословни проблеми.

Швейцария също обяви за първи смъртен случай поради новия коронавирус. Във Франция броят на заразените наближава 400, като смъртните случаи вече са 7.

Най-тежко е положението в Китай, където възникна заразата. Други силно засегнати страни са Южна Корея и Иран. Аржентина, както и Босна и Херцеговина обявиха за първи заразени свои граждани.

Рязко се е увеличил броят на потвърдените случаи на зараза в Гърция, след като пробите на 21 души, завърнали се от пътуване до Израел, се оказаха положителни.

В Испания нови 11 случая на новия коронавирус са установени в старчески дом край Мадрид. Във Валенсия са открити още 8 заразени.

Над 98 430 души са заразени от новия коронавируса (COVID-19) в целия свят.  Жертвите са 3387, информира сайтът  worldometers.info

Заразата е засегнала повече от 80 страни, обявиха от Световната здравна организация.

Над 300 милиона ученици и студенти в 10 страни по света са в принудителна ваканция, след като Индия и Италия решиха решиха да затворят временно училищата и университетите.

Световната авиационна промишленост очаква загуби от над 100 милиарда евро поради ограниченията, които се въвеждат за борба с новия коронавирус.


image0 (9K)