Сменят красавицата с друга актриса в ролята на Кьосем

Предстои нова смяна на актрисите в сериала „Великолепният век: Кьосем“. В първия сезон, който се излъчва в България и ще завърши съвсем скоро – на 18 септември, в ролята на младата Кьосем видяхме 17-годишната(сега на 20) гъркиня Анастасия Цилимпоу, която според продуцентите не се е справила много успешно. Те са очаквали рейтинг, подобен на „Великолепният век“ на Сюлейман Велики, който завладя зрителите още с първите серии. Смяната на Анастасия се придвижила вместо в 12-та, още в 7-ма серия именно заради ниската гледаемост.

[ad id=“237001″]

На екрана в пълния си блясък се появи зашеметяващата Берен Саат, позната ни от сериалите „Забраненият плод“, „Пепел от рози“ и др. Несъмнено нейният артистичен талант и красота покори публиката. Но…

niurgiulВъв втори сезон в ролята на Кьосем влиза Нургюл Йешилчай, която зрителите познават от „Твоят мой живот“. Защо обаче се е наложила новата смяна. Първата очевидна причина е застаряването на Кьосем Султан, което явно не е било по вкуса на красавицата Берен. Именно затова тя напуска сериала. Но се твърди, че има и друга причина: Постоянни критики към актьорската игра на хубавата туркиня. В интервю известна, успяла и популярна актриса казва за ролята на Кьосем, че на Саат е нужно още много да работи над себе си. Твърде възможно е подобна оценка също да е повлияла за решението на Берен.

[ad id=“225664″]

Към края на първи сезон сериалът е напуснат от почти всички актьори, взели участие в него от започването му.

И така, 10 години след като Мурад, синът на Кьосем, става падишах на Империята, Нюргюл Йешчилай поема щафетата от Берен Саат във филма „Великолепният век: Кьосем“.


image0 (9K)