Смела жена на 82 години помогна да заловят тримата ѝ нападатели

Трима роми: Ангел, Атанас и Тодор, са арестувани на 31 май за изключително тежко престъпление, което са извършили в пловдивското село Белозем.

Това съобщиха на брифинг старши-комисар Йордан Рогачев, шеф на пловдивската полиция, и зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов.

На 8-ми февруари тази година наглите рецидивисти влезели в дома на 82-годишна самотно живееща жена, опрели нож във врата ѝ и я заплашили с убийство. Поискали пари, тя обаче нямала. От дома ѝ те изнесли множество вещи. Притеснена от нападението старицата обиколила къщата и си счупила тазобедрената става.

На брифинга полицията определи възрастната жена като изключително смела. Тя запомнила как е изглеждал ножът и е дала точно описание на оръжието пред полицаите. Благодарение на бабата ченгетата са разкрили престъплението, като са намерили ножа в единия от тримата роми. Ангел е на 43 г., Атанас на 39г., а Тодор на 26г. Двама от тях са от Белозем, третият е от Чирпан, но също живее в селото. Бандитите имат по 5-6 присъди за кражби и грабежи.

На брифинга бе коментирано още, че се бележи спад на битовата престъпност в област Пловдив и че благодарение на доброто взаимодействие между полиция и прокуратура се работи ударно за справяне с този проблем по малките населени места.


image0 (9K)